Discuții despre cum să anulați corect duphaston în timpul sarcinii. Schema de anulare treptată

Sângerare

Preparatele care sunt analoge progesteronului sunt utilizate în practica obstetrică cu amenințarea avortului spontan și pentru prevenirea avortului obișnuit.

Conform rezultatelor a numeroase studii farmacologice și medicale, Duphaston este cel mai bun medicament pentru progesteron..

Medicamentul este prescris din prima zi de determinare a sarcinii pentru femeile cu abateri obișnuite și femeile însărcinate după procedura FIV. În alte cazuri, utilizarea Duphaston este necesară atunci când există o amenințare de avort spontan din cauza lipsei de progesteron.

Pot anula Duphaston pe cont propriu?

Duphaston este prescris femeilor însărcinate încă din primele săptămâni de sarcină, cu o lipsă de producție de hormoni progesteronici. De la începutul sarcinii, corpul luteum al ovarelor a îndeplinit această funcție. Cu toate acestea, la multe femei, în special la femeile gravide prin FIV, există o deficiență a fazei luteale (hipofuncția corpusului luteum). În acest caz, aportul artificial de progesteron din exterior este necesar pentru dezvoltarea normală a sarcinii.

Ginecologii prescriu Duphaston până la 16 - 20 de săptămâni de sarcină. Instrucțiunile oficiale ale medicamentului prevăd că, cu avorturi amenințatoare, tratamentul se realizează până când simptomele dispar complet, atunci doza este redusă constant.

Cu toate acestea, ghidați de practică, experții nu recomandă eliminarea Duphaston după dispariția simptomelor, mai ales înainte de perioada de gestație de 12 săptămâni, deoarece riscul de recidivă crește.

Cât timp este anulat

Înainte de 12 săptămâni de sarcină, sinteza progesteronului aparține corpusului luteum, atunci placenta își asumă acest rol. Prin urmare, unii experți consideră că eliminarea Duphaston ar trebui să se facă în acest stadiu al sarcinii. Producătorul medicamentului în instrucțiunile oficiale indică necesitatea tratamentului cu Dufaston până la 20 de săptămâni de gestație.

Deoarece formarea placentei este finalizată cu aproximativ 16 săptămâni de sarcină, iar din acest moment începe activitatea complexului feto-placentar.

La ce oră trebuie retras Duphaston, decide medicul obstetrician-ginecolog. Dacă numirea medicamentului a fost cauzată de un avort spontan în stadiul incipient, medicamentul este anulat după dispariția tuturor simptomelor, aproximativ la 12 săptămâni. În cazul episoadelor repetate, terapia este reluată din nou și întreruperea treptată a medicamentului începe de la 16 săptămâni de gestație. Uneori, medicul decide să extindă tratamentul până în săptămâna 20.

Femeile însărcinate după FIV completează tratamentul cu Dufaston începând cu a 20-a săptămână de sarcină. Același lucru este valabil și pentru femeile însărcinate care au un istoric de 2 sau mai multe episoade de avort spontan..

Sistem

Schema de retragere a lui Duphaston depinde de motivul numirii și este recomandată de medicul obstetrician-ginecolog.

Cu abateri obișnuite și la femei după FIV

Din ziua administrării, medicamentul este luat 2 comprimate pe zi: 1 comprimat, la fiecare 12 ore. Începând cu săptămâna 20, numărul de tablete este redus la 1 pe zi. Fie o jumătate de comprimat la fiecare 12 ore sau 1 comprimat la fiecare 24 de ore. Adică, dacă o femeie a luat Duphaston 1 comprimat la 8 și 20 p.m. înainte de 20 de săptămâni, atunci după această perioadă - o jumătate de comprimat la 8 și 20:00..

Sau după o doză la 8 pm, următorul comprimat trebuie luat la 14:00, iar apoi timp de o săptămână, 1 comprimat o dată pe zi, la ora stabilită. Acest model este menținut pentru săptămâna viitoare..

Apoi, în următoarele trei zile, doza este redusă la 5 g - jumătate de comprimat pe zi, la ora stabilită. Următorul - trei zile la un sfert de comprimate pe zi. Apoi, medicamentul este anulat complet.

Dacă există o amenințare de avort spontan

Din momentul în care medicamentul este prescris până când simptomele dispar complet și în săptămâna următoare, Dufaston se iau trei comprimate pe zi, la fiecare 8 ore. Apoi, doza este redusă la 2 tablete la fiecare 12 ore. În plus, în decurs de o săptămână, 1 comprimat pe zi, la ora prescrisă, iar medicamentul este complet anulat.

Acest regim de tratament este plin de repetarea simptomelor avortului, de aceea mulți experți recomandă întreruperea medicamentului după 18 săptămâni de sarcină.

Dacă medicul prescrie Duphaston până la 20 de săptămâni, apoi până la 12 săptămâni - 3 comprimate pe zi; de la 12 la 18 săptămâni - 2 comprimate pe zi; atunci ar trebui să fie ghidat de schema de prelevare de droguri la femeile cu un avort obișnuit și după FIV.

Consecințele anulării abrupte a Duphaston

În primul trimestru de sarcină, hormonul progesteron joacă un rol extrem de important:

 • Pregătește uterul pentru transplantul unui ou fecundat în el;
 • Reduce excitabilitatea uterină;
 • Previne respingerea ovulului.

Eliminarea bruscă a Dufaston, în special în primul trimestru de sarcină poate provoca desprinderea ovulului fetal și expulzarea acestuia din cavitatea uterină. La multe femei însărcinate cu abolirea bruscă a Duphaston, s-a observat sângerare repetată.

Retragerea spontană de medicamente în trimestrul II crește riscul de a dezvolta insuficiență placentară, care este încărcată cu încetarea sarcinii.

opinii

Problema cu tratamentul Dufaston este că nu toate femeile însărcinate înțeleg gravitatea medicamentului și necesitatea retragerii sale treptate. Acest lucru se datorează incompetenței multor specialiști care conduc sarcina, în special în clinicile din raion și din mediul rural. Instrucțiunea pentru medicament nu indică un model clar de retragere de droguri, limitată la fraza că Dufaston ar trebui retras treptat. Prin urmare, multe femei însărcinate de pe forumurile de pe Internet își pun întrebarea: „Cum să anulezi Dufaston?”.

Marina: „Vă rog să-mi spuneți cum să anulez Dufaston, mi s-a prescris la 5 săptămâni în caz de avort. Ginecologul de la ultima apariție a spus că până la următoarea întâlnire trebuie să-l anulez treptat. Voi avea 21 de săptămâni până la această dată. Și cum anume să o anuleze, nu a spus „.

Se datorează lipsei de conștientizare a femeilor însărcinate cu privire la gravitatea medicamentului că riscul de avorturi sporite în timpul sarcinii crește pe fondul anulării abrupte a Dufaston.

Nadezhda: „Mi-am pierdut copilul pentru o perioadă de 19 săptămâni pentru că nu știam că Dufaston nu trebuie abandonat brusc. Medicul din clinica antenatală nu mi-a explicat nimic, a spus doar că trebuie să înceteze să-l ia la 18 săptămâni. La 18 săptămâni și 2 zile tocmai am sfârșit să împachetez tablete. Deoarece costă mult, a decis să nu mai cumpere, iar medicul a mai spus să nu mai ia. După 2 zile, am început să am dureri în abdomenul inferior, când a devenit imposibil de îndurat, am sunat la o ambulanță. Am avut o operație, desigur, nu am salvat copilul. Și abia atunci, pe forumuri, am aflat că medicamentul trebuie retras treptat ".

Medicamente hormonale Solvay Pharma Duphaston - o recenzie

Duphaston atunci când planificați sarcina. Duphaston în timpul sarcinii. Și Duphaston cu o întârziere a menstruației. TREI SITUAȚII ÎN CARE DOCTORUL A FOST PRESCRIBAT DE ME DUFASTON. Cum să anulez Dufaston în timpul sarcinii: regimul meu de sevraj.

buna!

În timpul sarcinii, am căutat recenzii la acest medicament, încercând să înțeleg dacă ginecologul a făcut ceea ce trebuie, prescriindu-mi. Acum voi scrie o recenzie despre aceasta, după experiența mea de aplicare. Această recenzie se va concentra asupra medicamentului Duphaston.

Acesta este un medicament, deci asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de utilizare.!

Duphaston este un medicament hormonal, un analog sintetic al progesteronului.

Progesteronul este un hormon sexual steroid endogen și progestativ care afectează chisturile menstruale, sarcina și dezvoltarea embrionară la om și alte specii.

Iau Duphaston de mulți ani:

 • mai întâi pentru a normaliza ciclul;
 • apoi în timpul planificării sarcinii;
 • și în sfârșit, în timpul sarcinii din cauza amenințării cu întreruperea.

1 pachet

Anterior, când tocmai începeam să iau Duphaston, ambalajul era cu o bandă bej. Apoi ambalajul s-a schimbat, fâșia bej s-a schimbat în roz, dar medicamentul este în continuare același. Pachet de 20 comprimate.

Pe ambalajul de mână scrie „seara 0,5” - asta am scris, luând pastile în timpul sarcinii și fără să sper să-mi amintească))

Partea din spate conține informații despre producător și informații generale.

Perioada de valabilitate a tabletelor - 5 ani.

În ambalajul de carton există o instrucțiune de utilizare și un blister cu tablete. Instrucțiunile indică:

 • compoziția comprimatelor;
 • proprietăți farmacologice;
 • indicații;
 • contraindicații
 • metoda și doza de utilizare;
 • efecte secundare etc..

2. Aspect

Tabletele sunt albe, biconvexe, cu risc la mijloc. Dacă este necesar, împărțiți ușor tableta în jumătate.

3. Compoziția

4. Indicații de utilizare

Domeniul de aplicare al Dufaston este destul de larg

5. Efecte secundare

În instrucțiuni există multe efecte secundare, dar nu le-am avut. În ceea ce privește creșterea în greutate când luați Duphaston: nu există un astfel de efect secundar în instrucțiuni!

În timpul administrării și după anularea Duphaston:

 • Greutatea mea nu s-a modificat nici mai mică, nici mai mare, în timpul sarcinii a existat o creștere obișnuită a greutății;
 • acneea nu a devenit mai mult sau mai puțin. Pielea mea însăși era problematică, dar nu a existat nicio deteriorare;
 • libidoul a rămas normal;
 • părul corpului a dispărut;
 • Starea mea de spirit nu s-a schimbat într-o manieră neobișnuită pentru mine.

6. Aplicație pentru normalizarea ciclului

Pentru a normaliza ciclul, am luat Duphaston mai mult de un an. Am fost prescris de medicul meu ginecolog-endocrinolog. Motivul numirii a fost perioadele neregulate. Înainte de a mi se prescrie Duphaston, am fost supus următoarelor examene:

 • sânge donat hormonilor;
 • pe parcursul unui ciclu s-a făcut foliculogeneza (acesta este controlul creșterii și maturării foliculilor folosind ultrasunete).

Principiul de acțiune al Duphaston este acela că, în timpul administrării sale, de la 11 la 25 de zile, nu există un ciclu lunar și la 3-4 zile după oprirea pastilei, acestea încep. Nu voi descrie de ce se întâmplă acest lucru și cum afectează progesteronul endometrului. Aceste informații pot fi găsite în articole medicale, dar nu sunt medic și este suficient pentru mine că Dufaston pur și simplu acționează și ajută la normalizarea ciclului.

7. Utilizare în planificarea sarcinii

Duphaston atunci când planificați sarcina trebuie să fie luate numai în conformitate cu indicațiile, nu uitați acest lucru, vă rog.

Esența utilizării acestui instrument în planificarea sarcinii a fost să-l luați în același mod ca să normalizeze ciclul. Dar după ce ați luat ultima pilulă în a 25-a zi a ciclului, a trebuit să faceți un test de sarcină în fiecare zi sau să donați sânge pentru hormonul sarcinii. Dacă s-a găsit un rezultat pozitiv, pilula trebuie reluată imediat.

Nu pot spune dacă aceasta este o schemă de lucru. Sarcina mea a venit abia după abolirea completă a Duphaston.

8. Sarcina

Tocmai în timpul sarcinii, am urcat prima dată pe Internet pentru a citi recenzii despre beneficiile și prejudiciile lui Dufaston. Pentru mine nu mă temeam în mod special, dar copilul nu voia să facă rău.

Notă! Duphaston în timpul sarcinii trebuie să fie prescris doar de către un medic, aveți grijă de sănătatea dvs. și de sănătatea copilului dumneavoastră!

Motivele pentru care am fost prescris Duphaston în timpul sarcinii:

 • istoric de probleme ginecologice;
 • apariția durerilor în abdomenul inferior și partea inferioară a spatelui;
 • probleme sângeroase.

Am luat aceste pastile de la 2 la 24 de săptămâni de sarcină. În primul rând, medicul mi-a prescris 2 tablete pe zi - dimineața și seara. Apoi am băut patru comprimate pe zi. Duphaston nu este ieftin, afectează bugetul familiei.

Duphaston ar trebui anulat treptat, vă voi spune cum ginecologul meu m-a sfătuit să fac acest lucru. A fost ceva de genul:

 • de la 2 la 8 săptămâni - un comprimat de două ori pe zi;
 • de la 8 la 20 de săptămâni - două comprimate de două ori pe zi;
 • de la 20 la 22 de săptămâni - un comprimat de două ori pe zi;
 • de la 22 la 23 de săptămâni - o jumătate de comprimat de două ori pe zi;
 • la săptămâna 24 - o jumătate de comprimat o dată pe zi.

Desigur, medicul determină regimul de dozare de Duphaston în fiecare caz.

Concluzie

Duphaston ajută la reglarea ciclului și la menținerea sarcinii. În diferite resurse informaționale am văzut o mulțime de declarații, atât în ​​favoarea, cât și în contra drogului. Cred că, dacă medicul ginecolog în care aveți încredere v-a prescris acest medicament, trebuie să ascultați părerea lui.

Aș fi bucuros dacă recenzia mea ar fi utilă, să fiți sănătoși!

Cum se anulează duphaston

Taratu »mar 11 noiembrie 2008 12:12

Malena »Joi, 13 noiembrie 2008, 19:04

Taratu »Sat 15 noiembrie 2008 11:09 pm

Froxy »Miercuri, 19 noiembrie 2008, 17:45

Taratu »Miercuri, 19 noiembrie 2008, 21:57

The Bullseye »Joi, 29 ianuarie 2009, 18:47

Leleka »vineri 30 ianuarie 2009 18:12

Belkina »vin 30 ianuarie 2009 10:31 pm

Annkanett »Sat 31 ianuarie 2009 3:21 am

Taratu »mar 03 feb 2009 12:58 pm

Re: Anulează Dufaston!

AlinociKa »vin 14 august 2009 10:07

Re: Anulează Dufaston!

Aljka-razbojnica »Miercuri, 19 august 2009 13:03

Re: Anulează Dufaston!

Tayusha »Duminică 20 decembrie 2009 18:54

Re: Anulează Dufaston!

ciocolată »Sat 26 decembrie 2009 20:57

Re: Anulează Dufaston!

An`utA »Sat 02 ianuarie 2010 12:10 pm

Anulați Dufaston în timpul sarcinii

Articole interesante

Comentarii

Buna! A fost la cabinetul medicului în ecranul LCD. Prescris Dufaston, am 10 săptămâni. Nu au fost dureri, externări ciudate, boli. După ecografie, toată lumea a spus bine. Am început să beau drogul. Tot timpul este bolnavă, somnolentă și după 3 zile a început să doară în zona inferioară a abdomenului. Nu a făcut niciun test de hormoni. Pot să nu mai beau acest medicament, pentru că nu înțeleg de ce este necesar, dacă totul este în regulă.

O zi buna!
Ar fi mai bine dacă coordonați această întrebare cu medicul ginecolog care v-a prescris-o - după toate probabilitățile, medicul a avut câteva motive pentru a vă prescrie un medicament.
Și categoric nu vă sfătuiesc să numiți sau să anulați ceva singuri.
În plus, Duphaston ar trebui anulat treptat - o abolire bruscă a medicamentului poate provoca o amenințare cu încetarea sarcinii și chiar un avort spontan..
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

Buna! Beau duphaston de la 4 săptămâni de sarcină, 1 file. De 2 ori pe zi. Acum este a 18-a săptămână, cum și când să treci la utrozestan? Doctorul meu nu a spus nimic despre schemă.

O zi buna!
Cred că ar trebui să vă consultați ginecologul în acest sens..
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

Salut?

O zi buna!
Consultați un medic ginecolog care vă conduce sarcina în această problemă - de obicei, Utrozhestan este prescris pentru această perioadă.
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

Buna! Vă rog să-mi spuneți, medicul a prescris duphaston înainte de 24 de săptămâni. Acum, după această săptămână, a numit brusc lumânări. Dufaston a spus să renunțe. Acest lucru este normal, ar putea fi?

O zi buna!
După „asta” este ce?
Și ce lumânări?
Duphaston nu poate fi abolit brusc - mai bine cu o jumătate de comprimat la fiecare 3-4 zile.
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

Prajistan capsule după 24 de săptămâni. Dufaston i s-a spus să bea dimineața într-o zi și seara să înceapă să introducă capsule și să nu bea mai mult Dufaston.

Buna. La 5 săptămâni, mi s-a prescris duphaston 2 comprimate pe zi datorită faptului că săptămâna aceasta am avut dureri inferioare de spate și mi s-a prescris să beau doar 10 zile, este corect să bea duphaston timp de 10 zile?

O zi buna!
În timpul sarcinii, nu puteți anula brusc medicamentul - doza trebuie redusă cu o jumătate de comprimat la fiecare 3-4 zile.
Durata internării este decisă doar de medicul curant, deoarece fiecare caz este individual.
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

buna ziua!
S-a îndreptat spre ecranul LCD cu dureri în abdomenul inferior. S-a dovedit uterul pe un ton mic. Termenul limită la data numirii este de 13 săptămâni 5 zile. Duphaston a fost prescris (1 comprimat de 3 ori pe zi 7:00 14:00 22:00). Dimineața se dovedește că beau pe stomacul gol, am început să observ dureri în abdomen. Termin cel de-al doilea pachet. Spune-mi cum să scap complet de ele? Conform rezultatelor analizei, nu s-a arătat nimic rău. Copilul se dezvoltă la timp.

O zi buna!
Toate întrebările referitoare la numirea sau anularea oricăror medicamente sunt decise doar de către medicul curant.
Prin urmare, mai bine discutați cu el această problemă..
Și înainte de asta - încercați să luați micul dejun înainte de primirea de dimineață a Doufaston.
fii sănătos!
Cu stima, ginecolog Tatyana.

Bună seara! Mi s-a prescris acest medicament timp de trei luni de la 16-25 de zile. Diagnosticul endometriozei. Am trecut prin două cursuri, am început a treia, dar din cauza efectelor secundare vreau să o anulez. Beau a treia zi. Există temeri care afectează cumva?

Cum a suferit corpul tău abolirea duphaston-ului?

Alegerea noastră

În urmărirea ovulației: foliculometrie

Recomandat de

Primele semne ale sarcinii. Sondaje.

Sofya Sokolova a publicat un articol în Simptomele sarcinii, 13 septembrie 2019

Recomandat de

Wobenzym crește probabilitatea concepției

Recomandat de

Masajul ginecologic - efect fantastic?

Irina Shirokova a publicat un articol în Ginecologie, 19 septembrie 2019

Recomandat de

AMG - hormon anti-mușter

Sofya Sokolova a publicat un articol în Analiză și Sondaje, 22 septembrie 2019

Recomandat de

Subiecte populare

Postat de: // Ira //
Creat acum 8 ore

Postat de: AlterEgo
Creat acum 6 ore

Adăugată pe site de: Алёнка_ Пелёнка ❤
Creat acum 13 ore

Adăugată pe site de: Юля 89
Creat acum 8 ore

Postat de: Komdasha
Creat acum 23 de ore

Adăugată pe site de: perelin //
Creat acum 12 ore

Postat de: victoriya2006
Creat acum 7 ore

Postat de: Anny *
Creat acum 5 ore

Adăugată pe site de: PoMiDoRk @
Creat acum 12 ore

Postat de: olkaaaaa
Creat acum 11 ore

Despre site

Linkuri rapide

Secțiuni populare

Materialele postate pe site-ul nostru web au caracter informativ și sunt destinate scopurilor educaționale. Vă rugăm să nu le folosiți ca recomandări medicale. Determinarea diagnosticului și alegerea metodelor de tratament rămâne prerogativa exclusivă a medicului dumneavoastră!

Cum să anulați corect Dufaston?

Cod HTML:
Forum BB Code:

Cum va arăta?

Fetelor care au experiență, spune-mi cum ai schimbat Dufaston? Medicul a prescris să ia Duphaston 1 comprimat 2 RPG pe zi timp de până la 12 săptămâni
Astăzi am exact 12 săptămâni prin ecografie, pachetul se termină, dar nimeni nu a spus cum să-l anuleze corect. Acum, nimic nu deranjează și când au fost numiți nu a deranjat Citiți mai multe
+3 Înregistrați-vă și aveți ocazia să evaluați materiale, discutați în comentarii și multe altele! ') "> Înregistrați-vă și aveți ocazia să evaluați materiale, discutați în comentarii și multe altele!')"> Fenichka09/18/2015224132 de comentarii
Toate rețetele
Retete de la Povarenok.ruToate rețetele
Brânză Philadelphia "
Criza financiară globală este în plină evoluție. Tăiați oamenii,
Mai multe detalii "
Tortul Snickers
Vreau să dedic acest tort unui frumos, amabil și atent.
Mai multe detalii "
Piureul rapid de roșii pentru îngheț.
Nu-mi place să fac conservare - nu există timp pentru.
Mai multe detalii "
Pui de cartofi
Nu știu ce să numesc acest fel de mâncare... Poate îmi puteți spune..
Mai multe detalii "

Comentarii

Nu, încă nu facem asta. Este mai ușor să prescrieți un medicament pentru fiecare, apoi să le trimiteți pentru analiză.

De ce atunci ar trebui să fie numit? A fost posibil să se analizeze în primul rând nivelul progesteronului. Minunat.

De ce atunci ar trebui să fie numit? A fost posibil să se analizeze în primul rând nivelul progesteronului. Minunat.

Probabil pentru că nimic nu deranja cu adevărat, iar administrarea medicamentului era mai mult o plasă de siguranță.

Anulează corect medicamentul poate DOAR în conformitate cu schema, care numește DOCTORUL TĂU DE SĂNĂTATE, și nu fetele de pe Internet. Cumpără următorul pachet și bea ca de obicei.

PS-mai devreme de 16 săptămâni nu este de obicei anulat.

mai devreme de 16 săptămâni, de obicei nu este anulată.

mai devreme de 16 săptămâni, de obicei nu este anulată.

aceasta nu este invenția mea, ci numirea unui medic. Și apropo, nu cer nimic pentru a anula fetele de pe Internet pentru mine, dar sunt interesată de experiență.

la medic la sfârșitul săptămânii viitoare

și nu este acceptat să dai telefonul

Da, problema este că la sfârșitul săptămânii viitoare, ea nu va accepta un medic fără o programare și nu este obișnuit să dea un telefon pacienților. În principiu nu aveam o amenințare. Au fost dureri ușoare pe partea dreaptă cauzate de dimensiunea mare a chistului corpusului luteum.

în niciun caz să nu-l arunce brusc!
cum să o anulezi, trebuie să explice medicul.

dacă nu ajungeți la medic, atunci începeți să beți treptat cu 1 comprimat mai puțin, adică. bea 2 comprimate într-o zi, următoarea, apoi două din nou, deci cam o săptămână, apoi o zi 2 comprimate, două zile una câte una, de asemenea aproximativ o săptămână, apoi treceți la un comprimat pe zi, după o săptămână începeți să săriți o zi

Anulează duphaston

buna!
Am 35 de ani, acum 7 săptămâni însărcinată.
Nu s-au înregistrat nașteri, a doua sarcină, prima în 2016, înghețată, anembryony, curățată la 9 săptămâni (ou timp de 7 săptămâni) Ginecologia nu era bolnavă, ci întreaga viață a nmc,
nu au găsit motivul, am băut un bucătar pentru ajustare. lungimea ciclului fără cocc este de obicei de 30-37 de zile, cu întârzieri mai multe chisturi foliculare și mfia.
După curățare, nu au mai putut concepe aproape un an fără protecție, amânările au început până la 11 zile, au pus MFya la ecografie, au prescris 3-regul pentru 3 luni, au rămas însărcinate în prima lună de anulare.
Încă de la începutul sarcinii (c //), presiunea a început să sară la 130-140, uneori la 160, tahicardie, sănătate slabă. A doua zi după // am găsit o picătură de sânge pe tampon, m-am speriat și m-am predat la spital. Duphaston i s-a prescris 2 t / zi acolo și au preluat dopegina din presiune după ce au consultat un medic cardiolog.
Cu toate acestea, după câteva zile am descoperit că o fisură din perineu sângerează (cu probabilitate ridicată sângele era de acolo).
Drept urmare, am băut duphaston acum 17 zile (de la 5 săptămâni), mă tem să anulez, TC a citit povești despre posibilitatea unui avort spontan.
Un medic de la spital a spus să bea duf până la 20 de săptămâni. Deși la final nu există indicații speciale (de fapt, nu un acoperiș)
Nu vreau să otrăvesc tabletele atât de mult, fără niciun motiv. Este posibil să terminăm recepția mai devreme?
Excesul de progesteron va dăuna unui copil? (Din păcate, nu am trecut hormonii înainte de sarcină).

Există o opinie a unui medic care poate fi anulată în orice moment în cazul meu.

Da, chiar și în sarcina anterioară, părul îmi urca foarte mult, pieptul era nebun și bolnav. Ar putea fi tulburări hormonale?

Boli cronice: Copilul nu are diagnostice. S-a născut prematur, 34 de săptămâni, 2200 kg, 46 cm. Acum a prins cu colegii săi, deși a plecat târziu, într-un an și patru. Dar o lună am mers în grădină să ne adaptăm

Pe serviciul AskyDrach, consultarea unui medic obstetrician online este disponibilă pentru orice problemă care vă preocupă. Medicii experți oferă consultanță gratuit și gratuit. Pune-ți întrebarea și primește un răspuns imediat!

Duphaston în timpul sarcinii: cum se anulează

De ce este gravidă Duphaston?

Sarcina poate să nu apară din mai multe motive, iar unul dintre ele este producția insuficientă de hormon progesteron în organism. El este cel care este responsabil pentru pregătirea lunară pentru o posibilă concepție:

 • Oferă și sprijină creșterea endometrului la nivelul necesar la care are loc implantarea unui ovul fertilizat
 • Reconstituie funcționarea glandelor mamare, le pregătește pentru producerea laptelui
 • Stimulează creșterea uterină
 • Nu permite contracția mușchilor uterini, ceea ce ajută organismul să perceapă embrionul ca fiind „propriu” și împiedică respingerea acestuia.

Prin urmare, Duphaston este atribuit activ femeilor care planifică maternitatea.

Odată cu debutul sarcinii, cantitatea de progesteron într-un corp sănătos ar trebui să crească dramatic. Dar astăzi, femeile suferă adesea din lipsă, mai ales dacă au fost supuse unei proceduri de FIV.

Cu hormoni insuficienți, riscul pierderii fetale crește semnificativ. Pentru a preveni acest lucru, cursul Dufaston este prescris în timpul sarcinii, care devine un „furnizor” suplimentar de hormon feminin.

Medicamentul este prescris până la 12 săptămâni, după care trebuie anulat. Dar, în practică, medicii practicanți nu recomandă acest lucru, mai ales înainte de termen. În această perioadă, corpul luteum este responsabil de sinteza progesteronului, iar după săptămâna a 12-a, placenta preia.

Prin urmare, unii medici consideră că este posibil să facă anularea în acest moment. Dar dezvoltatorii sunt sfătuiți să ia medicamentul până la 20 de săptămâni. Acest lucru se explică prin faptul că placenta este complet formată doar în a 16-a săptămână, după care începe să controleze procesul de gestație. Mai mult, în cazuri foarte dificile (avort amenințător, avort obișnuit), medicamentul este lăsat să bea până când simptomele adverse dispar complet.

Prin urmare, când și cum să anulați Duphaston în timpul sarcinii ar trebui să fie întotdeauna determinat de un medic care cunoaște toate nuanțele sănătății pacientului său. Dar dacă o femeie însăși decide să înceteze consumul de droguri și o refuză într-o singură zi, o anulare bruscă poate duce la un avort spontan..

Cum se anulează medicamentul

Din păcate, nu toate femeile înțeleg specificul acțiunii medicamentului și efectul său asupra organismului, nu văd probleme în modul de anulare a medicamentului, tratându-l ca o pilulă normală pentru o durere de cap.

Poate tocmai de aceea, unul dintre cele mai tari subiecte pe forumurile femeilor este cum să renunți la a bea Duphaston în timpul sarcinii. În plus, inconsecvența opiniilor pe această temă se datorează faptului că așteptarea mamelor de a abandona drogurile variază.

Acest lucru se datorează în primul rând lipsei unei singure reguli de refuz și a programărilor diferite care au fost făcute individual pentru fiecare femeie însărcinată. Deoarece nivelul progesteronului este diferit, mulți factori au contribuit la deficiența acestuia, iar schema de aplicare a fost calculată ținând cont de toate nuanțele. Prin urmare, planul de anulare este, de asemenea, elaborat luând în considerare indicatorii de referință și rezultatele terapiei primite personal în fiecare caz.

În plus, cea mai importantă condiție la care trebuie să respecte fiecare pacient este o scădere treptată, treptată, a medicamentului luat. Pentru a exclude diverse complicații la care organismul poate reacționa, este necesar să se verifice nivelul hormonului prin analiză. Doar în acest caz, medicul va putea corecta complicațiile.

Astfel, de exemplu, dacă unei femei însărcinate i s-au prescris 4-5 comprimate pe zi, iar testele de laborator au relevat faptul că conținutul de progesteron este la un nivel normal, atunci schema de retragere Dufaston propusă de medic va fi următoarea:

 • Bea un comprimat mai puțin în fiecare zi..

Dacă concentrația de progesteron în organism nu este în concordanță cu nivelul necesar, atunci medicul ginecolog va lua în considerare alte opțiuni de retragere. În unele cazuri, retragerea treptată a medicamentului poate dura mai multe săptămâni, deoarece va fi necesară reducerea dozei cu ¼ sau ½ comprimate o dată la câteva zile..

 • Duphaston după un avort spontan

Una dintre cele mai importante proprietăți ale medicamentului este capacitatea sa de a contribui la recuperarea rapidă și reînnoirea sistemului reproducător feminin: de a monitoriza starea endometrului și de a normaliza ciclul menstrual. Prin urmare, dacă sarcina nu a supraviețuit, medicul poate prescrie tablete Duphaston după un avort spontan. Condițiile de admitere (durata cursului și dozarea medicamentului) vor depinde de starea corpului femeii.

Efectele secundare ale Duphaston

Principala substanță a medicamentului, distrogesteronul, deși este un compus sintetic, este aproape identică în caracteristicile și acțiunea sa cu hormonul natural. În general este bine tolerat de organism..

Dar, în ciuda calităților pozitive, Duphaston, ca orice medicament, poate provoca efecte nedorite. De obicei apar sub forma:

 • Dureri de cap, migrene
 • Manifestări individuale de alergii
 • Anemie hemolitică
 • Tulburări hepatice
 • Sângerare descoperire
 • Reacții ale pielii (erupții cutanate, mâncărime etc.)
 • Durerea și disconfortul în piept
 • anafilaxie
 • Umflatura.

În caz de suspiciune că deteriorarea stării de bine este cauzată de luarea Duphaston, femeia însărcinată trebuie să informeze medicul ginecolog pentru a decide cu privire la primirea sa ulterioară. Este posibil ca medicamentul să fie anulat. Întrucât un regim de retragere treptată cu efecte secundare poate să nu fie adecvat, în acest caz, este posibilă o respingere bruscă a medicamentului. Dar pentru a evita avortul, este necesar să îl înlocuiți imediat cu un medicament similar, pentru a nu provoca retragerea.

Cui Duphaston este contraindicat

Medicamentul are un minimum de restricții de utilizare: nu trebuie băut dacă există o hipersensibilitate individuală la componentele componente sau la problemele hepatice..

Nu este potrivit pentru femeile cu imunitate la lactoză, deficiență congenitală de lactază și malabsorbție de glucoză-galactoză, deoarece comprimatele conțin zahăr din lapte. Prin urmare, atunci când numiți Duphaston, este necesar să informați medicul ginecolog despre acest lucru..

Dacă în timpul sarcinii este necesar tratament cu alte medicamente, trebuie reținut că Dufaston nu este de dorit să bei cu medicamente care activează ficatul. Cu această combinație, efectul hormonilor scade. Același lucru se aplică și în cazul combinării cu barbiturice, medicamentul anti-TB Rifampicin și altele asemenea..

Până în prezent, conceptele de sarcină și Duphaston s-au îmbinat practic, deoarece hormonii suplimentari sunt prescriși aproape la fiecare a doua sarcină. Din păcate, unele femei nu cunosc efectele specifice ale medicamentului. Prin urmare, o încetare bruscă a admiterii este adesea cauza unor avorturi. Pentru a evita întreruperea spontană după încheierea cursului Duphaston, trebuie să vă amintiți că puteți refuza doar treptat, reducând constant doza.

Duphaston în timpul sarcinii - toate pro și contra

Sarcina nu este întotdeauna lină. Există situații când fetele au nevoie de îngrijiri medicale. Amenințările de avort sporit în 70% din cazuri apar în primul trimestru. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Unul dintre ei este lipsa hormonului progesteron. Dufaston vă poate ajuta în acest caz..

Este un analog sintetic al progesteronului. Multe fete se feresc să ia medicamente în timpul sarcinii. În articol, vom afla dacă există contraindicații pentru utilizarea acestuia, reacții adverse, faceți cunoștință cu instrucțiunile, aflați schema de anulare corectă.

Indicații pentru administrarea medicamentului

Duphaston în timpul sarcinii este prescris numai dacă există o amenințare de avort. Simptomele sunt:

 • Dureri la nivelul abdomenului inferior;
 • Descărcarea sângeroasă;
 • Tonul uterin.

Numirea este făcută de medic după o examinare preliminară. Dacă timpul permite (după 4 săptămâni) se efectuează o ecografie vaginală. Ginecologul trebuie să se asigure că fătul are bătăi de inimă, nu există o abruptă placentară. Dacă perioada este scurtă, specialistul nu examinează scaunul ginecologic. În același timp, este clar că faringele este închis, uterul este doar ușor mărit.

De asemenea, este necesară o analiză a hCG. El este cel care arată nivelul de progesteron din sânge. Dacă există o amenințare de avort spontan, aceasta se efectuează la fiecare 2 zile, iar dinamica pozitivă trebuie respectată. Dacă indicatorii scad sau rămân neschimbați, cantitatea de medicament trebuie crescută.

Dacă o femeie a luat Duphaston în stadiul de planificare a sarcinii, anularea bruscă a acesteia poate pune probleme grave. Schema de întrerupere trebuie să fie selectată de medicul ginecolog.

Cum să luați Duphaston

Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului sunt elaborate în fiecare caz individual. Medicul evaluează starea generală a pacientului și a fătului și abia după aceasta face o programare.

De regulă, tratamentul are loc după următoarea schemă:

 1. Cu amenințarea unui avort spontan, atunci când există o abruptă placentară, sângerările grele sunt prescrise 40 mg de Duphaston o dată. Acest lucru ar trebui să oprească simptomele. Apoi, 10 mg la fiecare 8 ore;
 2. Cu avortul obișnuit, când o femeie are avorturi de mai mult de 2-3 ori, medicul poate prescrie Dufaston înainte de concepție. 10 mg trebuie luate de 2 ori pe zi..

În cazul în care o analiză pentru hCG indică o concentrație insuficientă de progesteron în sânge, doza este crescută. De aceea, tratamentul trebuie efectuat staționar, astfel încât în ​​orice moment să existe acces la o mașină cu ultrasunete și laborator.

Există femei care se auto-medicamente și la primele simptome ale amenințării avortului încep să ia Duphaston pe cont propriu. Nu puteți face acest lucru fără prescripția medicului. Dacă nivelul de progesteron este normal, atunci medicamentul nu va face decât să agraveze situația și să provoace sângerare puternică.

Cum se anulează medicamentul

Recepția Dyufaston depinde direct de modul în care se desfășoară sarcina. Nevoia, de regulă, este prezentă până la 16-20 de săptămâni. În această perioadă, stratul placentar este format activ, care începe să producă și să sintetizeze independent progesteron. În cazuri severe, medicamentul este luat până la 35-36 de săptămâni.

Cum să anulați Dufaston? În niciun caz nu trebuie să încetați să luați pilule brusc. Amenință să aibă un avort spontan. Corpul trebuie să fie adaptat. Schema este prescrisă de un medic ginecolog. De regulă, doza este înjumătățită în timpul săptămânii. În acest caz, specialistul monitorizează procesul folosind ecografia și rezultatele unui test de sânge.

Dacă totul a fost făcut corect, nu există consecințe ale retragerii de droguri.

Atenție - pericol

Luarea medicamentului este contraindicată în următoarele cazuri:

 1. Intoleranță individuală. Medicul poate sugera un analog al medicamentului;
 2. Patologia ficatului și rinichilor;
 3. Oncologie. Chiar dacă boala este în remisiune;
 4. Alergie la substanța activă.

În aceste cazuri, medicamentul poate provoca daune grave sănătății..

Efecte secundare

În procesul de administrare a Duphaston, la pacienți se pot observa următoarele reacții adverse:

 • Flatulență, gaze, constipație. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul afectează motilitatea intestinală;
 • Dureri de cap sunt posibile. Se găsește mai ales la pacienții care suferă de migrene;
 • Dureri abdominale ascuțite, ușoare gălăgie. Se manifestă mai ales când medicamentul interacționează cu alcoolul. Ficatul este puternic încărcat;
 • O scădere accentuată a hemoglobinei din sânge;
 • O reacție alergică sub formă de mâncărime, erupții pe corp. În cazuri rare, edemul lui Quincke.

Pentru oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, trebuie să consultați imediat un medic.

Ce poate înlocui Dufaston: face alegerea corectă

Dacă Duphaston nu vi se potrivește individual, medicul vă poate sugera un analog al medicamentului. Totul depinde de diagnostic și de evoluția bolii..

Aproape identic este Prajisan. Poate fi utilizat sub formă de tablete sau capsule vaginale. De regulă, pacientului i se prescriu 300 mg de medicament pe zi.

Utrozestanul este un alt analog. Diferența este că în compoziție există un progestor natural, extras din materiile prime ale plantelor, prin urmare, politica de prețuri este destul de mare.

În plus față de principalele sarcini de conservare a sarcinii, medicamentul are un efect sedativ, sedativ. Există momente când medicii prescriu ambele medicamente pacienților în același timp..

Norkolut este un medicament care este adesea utilizat în ginecologie. Diferența cu Duphaston în substanța activă. Noretisteronul este în esență același progesteron, dar nu în forma sa pură. De aceea, Norkolut este considerat o opțiune mai accesibilă pentru tratament..

În articol am examinat în detaliu de ce este prescris Duphaston în timpul sarcinii. Acest lucru se realizează numai în cazul unui progesteron hormonal redus pentru a preveni avortul. Doza și regimul medicamentului trebuie selectate de către medic în mod individual, pe baza rezultatelor testelor și ecografiei. Nu vă angajați în automedicație, altfel amenință cu încetarea sarcinii.

Cum să anulați Dufaston

Un prieten m-a întrebat, dar nu știu ce să răspund.

Toată lumea spune: medicul va spune un plan de anulare, va spune medicul. iar ea ar trebui să vadă un medic abia după două săptămâni.
Termenul B acum are 19 săptămâni.
Doctorul a spus să bea Duphaston până la a 20-a săptămână.
Acestea. deși trebuie anulat cumva, este clar că „treptat”, dar cât de exact „treptat” - nimeni nu spune.

De asemenea, am devenit interesat.
Împărtășește-ți experiența cu privire la modul în care ai anulat Duphaston?

Toată lumea are scheme de anulare diferite..
În ultima sarcină am fost anulată o jumătate de pastilă o săptămână din săptămână din 16 am 6 comprimate pe zi a fost inițial.
Și pentru fiecare jumătate de tabletă a început daubul.
De ce atât de lung și într-un ritm atât de lent.

De această dată Duphaston a fost anulat pe fondul administrării de Utrozhestan și injecții - au luat o tabletă pe zi - nu au existat secreții.
Deci este mai bine să o întrebați pe medic, medicul este mai conștient de situația ei cu hormoni.

Impartasiti cu prietenii

Celebritati in trend

Eva.Ru

Site-ul nostru utilizează cookie-uri pentru a îmbunătăți performanța și a îmbunătăți performanța site-ului. Dezactivarea cookie-urilor poate duce la probleme cu site-ul. Prin continuarea utilizării site-ului, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri. clar

Articole Despre Ciclul De Abuz

Ce este PMS la fete

PMS este un sindrom foarte frecvent în rândul femeilor și fetelor și, adesea, nu numai proprietarii săi, dar și cercul lor apropiat suferă de manifestările sale. Unii cred că, explicându-și comportamentul inestetic prin acest sindrom, sexul corect caută pur și simplu o scuză pentru temperamentul lor rău, dar în realitate acest lucru, desigur, nu este așa....

Perie roșie

Prețurile în farmaciile online:Peria roșie (radiola rece, radiola cu patru membri) este o plantă erbacee foarte rară, care crește pe versanții stâncoși ai munților alpini: de-a lungul malurilor râurilor, pârâurilor, în fundul cheilor....

Boli ale canalului cervical la femei

Anatomia corpului feminin este destul de complexă. Procese deosebit de complexe care apar la organele genitale. Fetele se gândesc la capacitățile lor de reproducere mai aproape de pubertate....